Maic Sema. Foto: Bildbyrån

Sundsvalls-succén missar hela vårsäsongen

Uppdaterad
Publicerad

Maic Sema har gjort två mål och en assist på fyra matcher i allsvenskan för sitt Sundsvall. Nu står det klart att han missar resten av vårsäsongen.

– Hans prognos nu är åtta veckor i gips, säger Sundsvalls fysioterapeut Patric Norström till Sundsvalls Tidning.

Den 29-årige mittfältaren Sema har brutit armen.

– Han har fått en fraktur i underarmen. Det som är bra är att allt ligger rätt så han behöver inte genomgå någon operation. Hans arm är gipsad så att benen ska kunna läka ihop, säger fysioterapeuten Patric Norström till st.nu och fortsätter:

– Hans prognos just nu är sex veckor i gips, och totalt brukar man räkna på åtta till tolv veckor innan man är tillbaka i spel. Han är beräknad att vara tillbaka någonstans i mitten/slutet av juni eller början på juli.

Ytterligare negativt besked för Sundsvall

Maic, bror till Östersunds landslagsspelare Ken Sema, är inte det enda avbräcket för Gif Sundsvall. Även Jonathan Morsay blir borta fram till sommaruppehållet.

– Morsay har en mer ovisst utstakad väg. För Maic är det en väldigt tydlig väg hur det kommer gå till, säger Norström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.