Norrby (i blått) misstänks ha varit involverade i flera fixade matcher 2020. Personerna på bilden behöver inte ha något med artikeln att göra. Foto: Andreas Sandström/Bildbyårn

Superettan-matcher med Norrby IF utreds för matchfixning

Uppdaterad
Publicerad

Svensk fotboll fortsätter att skakas av matchfixnings-misstankar.

Nu har polisen inlett en utredning gällande matchfixning kring flera matcher med Norrby IF från förra årets superettan-säsong.

– En förundersökning är inledd och en anmälan skriven, säger polisen Fredrik Gårdare.

SVT Sport har i flera omgångar de senaste åren rapporterat om problematiken med matchfixning i svensk fotboll. Så sent som för ett par veckor sedan kunde vi avslöja att inte mindre än 22 matcher i Sverige misstänkts varit fixade.

Nu har polisen inlett en förundersökning med anledning av ett antal av dessa matcher. Dessa matcher involverar Norrby IF i superettan.

Matchfixning

– En förundersökning är inledd och en anmälan skriven. Det är inte Norrby som förening som misstänks. Vi har ett bra samarbete med Norrbys ledning. Just nu kan vi inte säga mycket mer, säger Fredrik Gårdare som leder polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet till Expressen.

”Ingen är delgiven misstanke”

Exakt vilka matcher det gäller vill han inte svara på.

– Nej, ingen är delgiven misstanke. Det gäller matcher från säsongen 2020, vi går inte ut med exakt antal. Men det är mer än en, säger han.

”Amatörmässig gissning”

Inte heller klubbchefen David Kyssman säger sig veta vilka matcher polisen misstänker.

– Nej, det har vi inte fått information om. Däremot har man väl själv sina misstankar kopplat till hur odds har rört sig på vissa av våra matcher. Man kan väl göra en amatörmässig gissning. Utfallet har dock inte blivit som marknaden har önskat i de matcherna, säger han till Expressen.

ARKIV: 22 svenska fotbollsmatcher misstänkta för matchfixning (14 januari):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Matchfixning

Mer i ämnet