Evelina Duljan. Foto: Bildbyrån

Supertalangen bakom Kristianstadseger

Säsongens stora överraskning, nykomlingen KIF Örebro, åkte till Kristianstad med chans att gå upp i serieledning. Istället ordnade 16-åriga talangen Evelina Duljan och Kristianstad så att Skånelaget får ordentligt häng på toppen.

Evelina Duljan föddes 2003. Idag, sexton år senare, blev hon stor hjälte när hon gjorde Kristianstads två mål hemma mot KIF Örebro i en 2-0-seger.

Väntade till andra halvlek

Första halvlek var en sällsynt händelsefattig historia. Hemmalaget hade ett avslut mot Örebros noll och vi fick vänta till den andra halvleken för att se några mål.

Örebro har haft en fantastiskt nykomlingssäsong i allsvenskan. Vid en vinst idag hade bortalaget gått upp i serieledning i en haltande tabell.

I matchens andra halvlek var Kristianstad det hungrigare laget. Efter 60 minuter utnyttjade Evelina Duljan ett passivt försvarsspel från Örebro när hon snodde åt sig bollen och sedan curlade bollen förbi Danielle Rice i Örebrokassen.

Avgjorde på retur

Kristianstad fortsatte att trycka på. I matchens 72:a minut avancerade Maja Törnqvist på högerkanten och skickade in ett inlägg. Örebromålvakten boxade ut bollen till en sopren Evelina Duljan som rullade in 2-0 i en tom målbur.

Örebro hade en boll i mål efter en hörna men målet dömdes bort efter hands. Kristianstad hade efter det inga större problem att ta matchen i mål och vann med 2-0. Vinsten innebär att Kristianstad på allvar tar upp jakten på topplagen och ligger nu på 18 poäng, tre efter ledande Rosengård.

Trots missade chans till serieledning var Örebromålvakten Danielle Rice positiv efter matchen.

– Vi väljer att inte se det som en missad chans till serieledning. Det är fortfarande så många matcher kvar i serien och det är inte så att en förlust kommer ta ur oss ur racet mot titeln. Jag är fortfarande stolt över det här laget och vi kämpade verkligen otroligt idag, sa Danielle Rice efter matchen till SVT Sport.