Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jesper Karlssons ord om det svala intresset inför landskampen mot Moldavien. Foto: Bildbyrån

Svagt intresse inför träningslandskampen: ”Det är tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Friends Arena har en kapacitet på 50 000 åskådare.

Men bara runt 8 000 biljetter har sålts till Sveriges träningslandskamp mot Moldavien.

– Det är tråkigt, säger Jesper Karlsson.

Sverige ska på torsdag spela årets andra träningslandskamp på Friends Arena. Drygt 20 000 personer kom till 4-1-mötet med Nya Zeeland i juni, men nu är inte ens intresset hälften så stort för att Blågult möta 159-rankade Moldavien. 

– Det är tråkigt att det inte kommer mer folk. Det kommer bli roligt att titta på fotbollen i morgon, tror jag. Man hade velat ha mer folk där för att stötta oss, säger yttern Jesper Karlsson.

Herrlandslaget i fotboll

– Det är inte 25 grader och sol. Men det är fortfarande Sverige som spelar. Vi behöver supportrarna. Så jag hade uppskattat om så många som möjligt ville komma. Men jag förstår också att det är en träningsmatch i oktober som inte betyder någonting egentligen, så man fattar att det inte är slutsålt, säger anfallaren Viktor Gyökeres.

Nannskog: ”Några ljusglimtar”

SVT Sports expert är inte förvånad över det låga publikintresset.

– Det här är inte en jättesexig match. Men det finns några ljusglimtar som man kan få se. Hugo Larsson, till exempel, som har gjort det bra i Tyskland, och kan kanske spela till sig en startplats till kvalmatchen mot Belgien, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Sveriges lägsta publiksiffra (matcher med publikrestriktioner borträknade) i en träningslandskamp på Nationalarenan är 9 875 åskådare mot Slovakien i oktober 2018.

Sverige-Moldavien har avspark klockan 19.00 och sänds i Viaplay.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet