Foto: TT

Svennis: ”Sverige en svårare motståndare än Brasilien”

Uppdaterad
Publicerad

På lördag möter Sverige England i kvartsfinal i fotbolls-VM. Den förre engelske förbundskaptenen Sven-Göran ”Svennis” Eriksson tror att England får svårare att slå Sverige än Brasilien.

– Från mitt perspektiv tror jag att England får svårare att slå Sverige än Brasilien. Det blir Englands svåraste match hittills i VM, säger Svennis till Paddy Power.

Svennis är flitigt uppvaktad dessa dagar med en fot i varje land.

– England kommer få väldigt svårt att göra mål på Sverige. Jag tror det blir svensk seger, säger den före detta engelske förbundskaptenen Sven-Göran ”Svennis” Eriksson.

Svennis tycker att både England och Sverige välförtjänt tagit sig till kvartsfinal och spår en hård fajt mellan länderna på lördag.

– Sverige har ett kompakt försvarsspel, det är enormt, säger han till Expressen.

Han berömmer engelsmännens spel i åttondelen, även om de inte imponerade på honom under förlängningen.

– Men sedan är det fantastiskt roligt för dem att de vinner på straffar. Det var inte i går de gjorde det. Jag har åkt ut från ett EM och ett VM med England på straffläggning.

Tidningen The Telegraph bedömer Sveriges försvar som den svåraste nöten för engelsmännen att knäcka på lördag:

”De är defensivt mycket svåra att bryta ner, starka i luften och har en underbar laganda. De är också mycket tålmodiga, vilket gör dem särskilt farliga mot lag som själva vill kontra. Detta var tydligt i matchen mot Mexiko då de tvingade motståndarna att ändra sitt spel.”

Till tidningen The Independent säger Englands förbundskapten Gareth Southgate att engelsmännen inte är redo att åka hem än och att mötet på lördag kommer att bli tufft.

– Sverige är ett lag som vi har dålig historik med, vi har tidigare underskattat dem. Vi vet exakt hur de spelar och det blir en riktigt hård prövning, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.