Sven-Göran Eriksson. Foto: Bildbyrån

Svennis: ”Jag tror Ljungberg kommer lyckas”

Uppdaterad
Publicerad

Sven-Göran Eriksson var den första och hittills enda svensken att vara huvudtränare i Premier League. Nu blir Fredrik Ljungberg den andra då han har tagit över Arsenal tillfälligt efter Unai Emery.

– Jag tror att han kommer att lyckas, säger ”Svennis” till SVT Sport.

Sven-Göran Eriksson tror att Ljungberg har det som krävs för att vara tränare i en storklubb som Arsenal.

– Jag tror att Fredrik inte är den typen som ligger vaken på nätterna och är nervös. Jag kände honom som spelare och träffade honom då och då när han spelade i Arsenal. Det som krävs är fotbollskunskap och det har han ju. Han kan klubben ut och in och han känner garanterat alla spelare. Han är garanterat respekterad på grund av att han är Arsenal-kille och att han var en fantastisk fotbollsspelare, säger han.

Han är också övertygad att jobbet kan få fart på Ljungbergs tränarkarriär rejält, oavsett hur länge han får vara huvudtränare.

– Det är självklart. Tänk att få börja med Arsenal som första tränaruppdraget. Det är stort det, säger Svennis.

Ljungberg har fram tills nu fungerat som assisterande tränare.

– Han har ju jobbat i flera år i akademin och även i a-laget. Då han har fått det här erbjudandet måste han ha gjort det bra i Arsenal. Annars skulle han inte ha fått det här erbjudandet.

Bomben: Fredrik Ljungberg tar över Arsenal

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.