Karl-Erik Nilsson och Anders Tegnell. Foto: BILDBYRÅN

Svenska fotbollförbundet: Tegnell kommer ändra sig om fotbollen

Uppdaterad
Publicerad

Just nu är Anders Tegnell tveksam till allsvensk fotboll i juni.

Men han kommer att ändra sig, om man får tro Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.

– Vi är säkra på att när Folkhälsomyndigheten har sett våra ansatser så kommer deras besked att vara annorlunda än de är i dag, säger han.

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell lät inte särskilt hoppfull när han på onsdagen skulle bedöma möjligheterna för herrallsvenskan i fotboll att sparka i gång den 14 juni.

– Fortsätter det på det här viset så skulle jag tycka att det är olämpligt, sade Tegnell.

Corona och idrott

”Material med idéer”

Han har gång efter annan uttryckt tvivel kring saken. Så varför envisas Svenska fotbollförbundet (SvFF) med att hålla fast vid datumet?

Det beror på att man fortfarande inte har fått lägga fram sitt förslag i detalj, säger förbundsordföranden Karl-Erik Nilsson.

– Det viktiga för oss är att få berätta för Folkhälsomyndigheten, Anders Tegnell och hans kamrater hur det här är tänkt att gå till. Vi har ett framtaget material med idéer om hur man ska kunna hantera det här på ett säkert sätt. Det vill vi tala direkt med Folkhälsomyndigheten om, säger Karl-Erik Nilsson.

”Bra ur alla aspekter”

Och den chansen, alltså att tala direkt med Folkhälsomyndigheten, får de redan i morgon.

– Då får vi möjlighet att presentera och diskutera vilka åtgärder vi är beredda att vidta för att successivt och säkert ta steg i riktning för att komma igång. Realistiskt kommer vi sedan behöva uppföljande möten i närtid för att på ett ansvarsfullt sätt komma vidare, säger Håkan Sjöstrand, enligt Aftonbladet.

Mötet sker 10.00, enligt uppgifter till Expressen.

Trots optimismen poängterar förbundsordföranden att det naturligtvis är myndigheterna som i slutändan bestämmer om det är säkert att spela elitfotboll eller inte. Men en sommar med allsvensk fotboll skulle gynna alla, tror han.

– Den planering som vi kommer att lägga fram kommer att vara såpass professionell och säker att vår absoluta förhoppning och tro är att Folkhälsomyndigheten ska acceptera detta. Vi tror att det vore bra ur alla aspekter.

– För tillfrisknandet, inte minst ur mental synpunkt, så är en återgång till där vi kan glädja oss åt att delta i idrott, titta på idrott och snacka idrott, bra för folkhälsan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet