Svenska landslaget överklagar Rolfös avstängning

Uppdaterad
Publicerad

I kvartsfinalen mot Tyskland så drog Fridolina Rolfö på sig sitt andra gula kort i VM. Det innebar att hon missar semifinalen mot Nederländerna. Men det svenska landslaget är inte nöjda med bedömningen.

– Vi skulle vilja ha ett annat beslut, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors till SVT Sport.

Varningen som Rolfö drog på sig kom i samband med en stämpling i den andra halvleken. Men nu överklagar alltså den svenska landslagsledningen beslutet att ge Rolfö en varning i situationen.

– I reglerna står det tydligt att domarens beslut på plan är det som gäller. Jag har inte några stora förhoppningar om att en protest kommer att gå igenom men vi gör vad vi kan, säger Marika Domanski Lyfors till SVT Sport.

Någon förhoppning om att beslutet skulle ändras det har hon däremot inte. Men då det finns så goda möjligheter att titta på situationen i efterhand så tycker Marika Domanski Lyfors att man borde göra det.

– Vi vill att man ska titta på situationen för det finns ju väldigt många vinklar i och med att man har så mycket kameror och TV-bilder så man kan göra sig en bra uppfattning om man ser den från flera olika vinklar tror jag, säger hon.

Hur snabbt det kan tänkas gå innan det svenska laget får ett besked om Rolfö får spela i semifinalen eller inte, det vet Domanski Lyfors inte.

– Det vet jag faktiskt inte. Utan jag förväntar mig att det blir ett relativt snabbt besked, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.