Lagkapten Segers lycka efter bragden: ”Gåshud och otrolig stolthet”

Uppdaterad
Publicerad

I tio år har Caroline Seger burit kaptensbindeln i landslaget. I går var hon en del av ”Bragden i Rennes” där Sverige slog ut Tyskland ur mästerskapet, tog en OS-plats och nu slåss om VM-medaljerna.

– Man lever sin dröm hela tiden. Att få vara med och uppleva detta när man är 34 år gammal, det är gåshud och otrolig stolthet, säger Sveriges rutinerade lagkapten till SVT Sport.

Det var en lagkapten som strålade av glädje när SVT Sport träffade henne efter bragdmatchen mot Tyskland.

– Det gick väldigt långsamt på grund av värmen, men vi gör fantastiska omställningar och jobbar hårt. När tiden är ute har man gått till en semifinal. Det är helt sjukt, säger Caroline Seger.

Hon har upplevt mycket i sin karriär. Men när SVT:s reporter räknar upp vad den magiska kvällen i Rennes innebär (Sverige besegrade Tyskland i ett mästerskap för första gången på 24 år, kommer spela om medaljerna i VM och har säkrat en OS-plats) så spricker ett stort leende upp i ansiktet på den rutinerade lagkaptenen.

Hur raknar du allt detta?

– Det är ju svårt. Men det kan nog inte bli så mycket bättre just nu. Man lever sin dröm hela tiden och att få vara med och uppleva detta när man är 34 år gammal... att vi har tagit Sverige till OS igen, egentligen det enda landet som varit med i OS alla år... det är gåshud och otrolig stolthet.

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.