Svensk glädje efter segern mot Tyskland Foto: Bildbyrån

Sverige klart för OS efter segern mot Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

Det var inte bara en semifinalplats som stod på spel för Sverige mot Tyskland. Det var även en OS-plats i potten när Sverige besegrade Tyskland med 2-1.

I OS 2016 så spelade Sverige final. Men trots det så var det nära att Sverige skulle missa OS 2020. Vid förlust mot Tyskland så hade Sverige nämligen missat OS i Tokyo. Men efter en upphämtning mot världstvåan och seger med 2-1 så står det klart att Sverige får en biljett till nästa sommars olympiska spel. Och det var lyckliga spelare efter bedriften.

– En jätteglädje, vi älskar att spela OS. Att vi kvalificerat oss dit är en jätte-, jättelättnad och glädje som jag känner, säger Fridolina Rolfö till SVT Sport.

– Jag blir nästan tårögd när jag tänker på det, det är så himla häftigt att vi ska få spela OS igen, magiskt, säger Magdalena Eriksson.

– Sjukt skönt. Vi visste när USA slog Frankrike i går att en vinst i dag och OS-platsen är säkrad, så det är dubbelt just nu, säger Linda Sembrant.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.