Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Svenska doldisen mästare: ”Varit vårt mål hela säsongen”

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnan Fridolina Rolfö var det stora svenska förhandssnacket inför Champions League-finalen där hennes Barcelona förlorade mot Lyon. Men det finns en svensk doldis i mästarlaget. Målvakten Emma Holmgren kan titulera sig Champions League-mästare utan att ha spelat en enda minut i finalen.

– Det har varit vårt mål hela säsongen, säger hon till SVT Sport.

Holmgren fick följa finalen från bänken på Allianz Stadium i Turin, hemmaarena för Juventus, där Christiane Endler vaktade Lyons mål.

– Det är så skönt att ta hem det här guldet, vilket varit vårt mål hela säsongen och nu är vi äntligen här. Vi är superglada och har firat på planen och i omklädningsrummet. Det är fullt ös och vi firar en hel del, säger Holmgren med medaljen runt halsen i mixed zone en stund efter matchen.

Medaljen fick hon ur Uefa-presidenten Aleksander Ceferins hand.

Hon var beredd på att hoppa in och vid ett tillfälle blev Endler liggande, vilket gav ett par sekunder av anspännning.

– Det är klart att man alltid vill spela alla matcher och det hade varit kul med ett inhopp. Jag ska inte ljuga utan utan vill spela och saknar att spela matcher men att komma till ett av världens bästa lag gör att man inte kan ha bättre träningsförutsättningar, förklarar Holmgren situationen.

”Hon gör ett bra karriärval”

Att sitta på bänken i ett mästarlag och så stort lag som Lyon gör henne attraktiv för andra klubbar.

– Jag tycker att hon gör ett bra karriärval, säger experten Markus Johannesson.

Holmgren gillar att Barcelona fick bära favoritskapet.

– Vi som lag vet hur bra vi är men det är kul att uppfattas som underdogs som resten av världen ser oss. Det är bara superskönt att gå ut att visa vilka vi är och visa att vi är bäst. Det är jättehäftigt att få vara med på den här resan, säger Holmgren.

Gratulerades av Rolfö

Hon hann prata kort med den andra svenskan på planen, Fridolina Rolfö.

– Jag pratade med Fridolina och sa ”bra spelat” och hon grattade. Jag vet ibland hur det är att vara på den andra sidan.

Lyon kommer att resa hem redan i natt för att ladda för den viktiga seriematchen mot Paris SG som dock inte är förrän nästa söndag. Där kan Lyon säkra ligaguldet. 

– Men vi kommer att fira, lovar Holmgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.