Henok Goitom räddade AIK sent i sista gruppspelsmatchen i Svenska Cupen. Foto: Bildbyrån

Svenska mästaren vidare i Svenska cupen

AIK är klart för kvartsfinalen i Svenska cupen efter seger med 1-0 hemma mot Örgryte. Men det satt långt inne.

Henok Goitom började på bänken i Svenska cupen-mötet mot Örgryte efter en lårkaka. Men efter en sömnig första halvlek framför hemmapubliken byttes målspecialisten in.

– Till slut gick det bra, säger Goitom till C more.

AIK växlade upp i slutet av andra och tills lut blev det för mycket för Örgryte att stå emot.

Goitom nickade in segermålet i den 84:e minuten på hörna efter att Magnar Ödegaard nickat fram bollen till anfallaren till publikens förtjusning.

– Jag tänkte bara att om han får till en lite bra träff så ska jag vara först på den ytan. Så jag hade tur att bollen hamnade där jag ville, säger Goitom.

AIK:s bästa chans i matchen fram till dess var när Saku Ylätupa, i den 78:e minuten, drev fram mot mål och drog på ett skott som gick i ribban.

Om AIK bara hade fått mig sig kryss hade de varit utslagna eftersom att Jönköping Södra vann sin match mot Norrby.