De svenska fansen Karin Lillbroända och Veronica Krus på plats i Nederländerna. Foto: Sam Skogh

Svenska supportrarna: ”Vi är flest”

Uppdaterad
Publicerad

De svenska fansen har mobiliserat i Nederländerna. På lördag står de inför sitt eldprov när de ska försöka överrösta hemmanationen. Karin Lillbroända från supporterklubben The Vicktorious är självsäker.

– Vi kör på som på alla matcher. Jag tror att det kan komma flera tusen. Men vi har inte planerat något särskilt, vi ska kolla in fan-zonerna och peppa tillsammans, säger hon till SVT Sport.

”Det har varit sjukt bra”

Karin Lillbroända är en av fem supportrar som träffades under VM i Kanada och jobbar för att organisera de svenska supportrarna kring damlandslaget. Namnet, The Vicktorious är en hyllning till Victoria ”Vickan” Svensson. Under EM har de svenska fansen varit bland de mest synliga.

Fotbolls-EM

– Det har varit sjukt bra. Jag misstänker att vi har flest supportrar förutom Nederländerna.

I kvartsfinalen i Doetinchem på lördag väntar just hemmanationen som haft tre raka segrar och fulla orangea läktare varje match. Pia Sundhage vill tysta dem.

– Jag tror vi kan vinna. Det var ett riktigt fiasko mot Italien men vi är bra under press. Det såg vi i OS, säger Karin Lillbroända.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet