Filippa Wallén med nya tröjan (West Ham United). Foto: West Ham United

19-åriga svenskan Filippa Wallén klar för West Ham

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterbacken Filippa Wallén är klar för West Hams damlag. 19-åringen tar därmed ett jättekliv i karriären: från Brommapojkarna och elitettan till engelska högstaligan.

– Det ska bli så spännande, säger hon till Aftonbladet.

Wallén har spelat tre säsonger i Brommapojkarna. Men nu väntar nästa utmaning. För Aftonbladet berättar fotbollstalangen att hon har flyttat till London och signerat ett kontrakt med West Ham över pågående och kommande säsong.

Valet stod mellan England – och allsvenska Piteå.

– Piteå, som jag fick ett superbra intryck av, var ett val men så kom West Ham och jag tänkte att ska jag ändå ta ett kliv så känns detta lite roligare, större, säger hon till Aftonbladet.

I Stockholm har hon kombinerat satsningen på fotbollen med ett heltidsjobb. Men det nya kontraktet innebär, enligt Wallén själv, att hon nu kan livnära sig på fotbollen.

Influensa-virus härjar i truppen

19-åringen, som har spelat ungdomslandskamper i blågult, hade hoppats på en plats i truppen till helgen då West Ham skulle möta Everton. Men matchen är inställd på grund av att ett influensa-virus härjar i truppen.

West Ham ligger åtta i ligan och var i FA-cupfinal i våras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.