Petronella Ekroth. Foto: Bildbyrån

Svenskan berättar om baksidan av Juventus: ”Som ett fängelse”

Publicerad

Petronella Ekroth hade sportsliga framgångar i Juventus och vann både ligan och den italienska cupen, men tiden i Turin hade en mörk baksida.
– Det känns lite som att man är i ett fängelse, säger Ekroth.

Hon har tidigare i SVT berättat om ensamheten och en mental utsatthet.  I podcastserien Ofiltrerat, med Sofia ”PT-Fia” Ståhl ger Ekroth nu en mer ingående bild av vardagen i Juventus.

– Det känns lite som att man är i ett fängelse. Man kan inte heller riktigt göra allting man vill och då blir det lätt att man får visa en sida av myntet. Men det finns så mycket mer som döljer sig bakom som man tyvärr inte kan prata om eller visa och så vidare, säger 29-åriga Ekroth.

Träningarna kunde vara ett helvete.

– Tränaren valde ut några spelare, där jag var en av dem lite från och till, som fick extremt mycket skit. Då kunde det vara mitt i träningen, stanna upp hela träningen och bara skriker och står och liksom skriker en i ansiktet vad man gör dåligt. Inför alla andra.

Ekroth har nu avslutat kontraktet med Juventus och ser över sin framtid som kan vara damallsvenskan eller en fortsatt tillvaro utomlands. Det finns en oro i Ekroth även efter att hon lämnat Turin och Juventus. Hon befinner sig nu i Sverige.

– Jag har fortfarande många dagar när jag bara gråter. Jag känner mig ledsen på något sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer