Branimir Hrgota hittade målet 16 gånger den nyss avslutade säsongen i Bundesliga 2. Foto: Bildbyrån

Svenskdoldisen het efter avancemanget till Bundesliga

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen gick Greuther Fürth upp i Bundesliga. En starkt bidragande orsak var den svenske doldisen Branimir Hrgota som gjorde 16 mål på 31 matcher i Bundesliga 2.

”Branimir har gjort en bra säsong under detta pandemiår och allt vad det inneburit. Branimir även varit kapten för laget”, skriver spelarens agent Drazan Gilja i ett mejl till SVT Sport om 28-åringen som gjorde tre A-landskamper för Sverige 2014. Han har spelat för tre olika tyska klubbar sedan flytten från Jönköpings Södra 2012.

Hrgotas kontrakt har löpt ut. Greuther Fürth vill enligt agenten förlänga kontraktet med svensken som är hemma i Sverige hos familjen på semester.

”Det Branne visat upp på planen under säsongen, har väckt intresse hos klubbar i Europa, Asien och MLS. Nästa steg i Branimirs karriär är väldigt viktigt”, skriver Gilja och meddelar att det även finns intresse från andra klubbar i Tyskland, Belgien, Nederländerna, Spanien, Polen, Turkiet och Grekland.

Hrgota kommer att ta ett beslut angående nästa säsong senast 20 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.