Svenske spionen: Tyskland är mänskliga

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges vinst mot Sydkorea är redan glömd. På lördag väntar en större utmaning i de regerande världsmästarna Tyskland. SVT Sport har pratat med den svenske spionen Roger Sandberg om vad Sverige kan förvänta sig av motståndarna.

– Det kommer att krävas ett fantastiskt försvarsspel, säger Sandberg.

Roger Sandberg är spion. Inte med två nollor och en kostym, nej, detta är mycket viktigare än så. Sandbergs spioneri ska hjälpa blågult till vinst mot de regerande världsmästarna Tyskland.

Och det är en förväntansfull spion som träffar SVT Sport i den mixade zonen efter Sveriges träning.

Herrlandslaget i fotboll

– Det blir en fantastisk utmaning. Det ska bli kul att möta de regerande världsmästarna, säger han.

När det kommer till motståndet var han, precis som de allra flesta, förvånad över tyskarnas svaga insats i premiärmatchen mot Mexiko.

– De visade att de är ganska mänskliga ändå i premiären, så det finns möjligheter.

Han var förvånad över att se Tyskland öppna upp sig på ett sätt som ger motståndarna möjlighet att kontra, något Sverige hoppas kunna göra i sin match. Men Sverige kommer att vandra in på planen som en levande måltavla för den på pappret starka tyska offensiven.

– Anfallsmässigt kommer det inte att vara några stora skillnader. De är väldigt trogna sitt arbetssätt och kommer att spela på ungefär samma sätt rent anfallsmässigt.

Den tyska maskinen kommer förmodligen att dominera stora delar av matchen med hög press på det starka svenska försvaret. För Sverige kommer det att handla om att leva och låta bollinnehavet dö, utan att stressas.

– Det kommer att krävas ett fantastiskt försvarsspel. Vi börjar där så får vi se vart det tar vägen sen, säger Sandberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet