Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonas Eidevall kom till Arsenal i fjol. Foto: Bildbyrån

Arsenals Jonas Eidevall inför säsongsstarten i WSL: Vill vinna allt inhemskt

Uppdaterad
Publicerad

Tvåa i Women's Super League och ut i semifinal i FA Cupen.

Men kommande säsong hoppas Arsenal och tränare Jonas Eidevall på revansch.

– I allt vi ställer upp inhemskt vill vi vinna, säger han inför premiären i WSL.

Med anledning av drottning Elizabeths bortgång sköts premiären i Women's Super League (WSL) upp. Men på fredag är det dags för premiär när Arsenal tar emot Brighton på hemmaplan.

Svenske Jonas Eidevall står inför sin andra säsongen som tränare för Arsenal. I laget finns också svenska landslagsduon Stina Blackstenius och Lina Hurtig. Den sistnämnda skrev på för klubben så sent som i augusti.

Women's Super League

EM-slutspelet i England i somras har gjort att försäsongen varit ovanligt kort, berättar Eidevall.

– Vi har haft knappt två veckor på oss att jobba ihop vår identitet och skaffat oss en grund innan vi sparkar igång ligan, säger Jonas Eidevall till SVT Sport.

I fjol slutade det med en andraplats i ligan för Arsenal, efter en dramatisk sista omgång där Chelsea vänder underläge till seger mot Manchester City och tog hem titeln för tredje året i rad. Samma Chelsea såg dessutom till att Arsenal åkte ut i semifinal i FA Cupen.

”En bit kvar till de bästa”

På frågan om vilken målsättningen Arsenal har inför årets säsong är Eidevall tydlig.

– Det är att vinna. I allt vi ställer upp i inhemskt vi vill vinna, säger han.

I Champions League är målsättningen något lägre. Arsenal åkte ut i kvartsfinal i fjol efter totalt 1-3 mot tyska Wolfsburg och Eidevall medger att man fortfarande har en bit kvar till de allra bästa klubbarna.

– Först och främst vill vi kvalificera oss till gruppspelet. Men därifrån vill vi även slåss med de bästa. Jag vet att vi på lång sikt har en liten bit kvar till de bästa klubbarna i Europa. Men har jag en tro att vi kan slå dem en riktigt bra dag? Ja, det har jag. Men vi jobbar så klart också hårt för att kunna vara favoriter när vi möter de klubbarna, men där har vi en liten bit kvar.

Lyon är regerande Champions League-mästare. I finalen den 21 maj slog man Barcelona med 3-1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Women's Super League

Mer i ämnet