Svensken mitt i grekiska kaoset: ”Kom från ingenstans”

Uppdaterad
Publicerad

Paok-ägaren Ivan Savvidis sprang in på planen, till synes beväpnad.

På plan fanns svenske AEK Aten-spelaren Niklas Hult.

– Det blev kaos, säger Hult till SVT Sport.

Skandalscenerna i gårdagens ligamöte mellan Paok och AEK Aten har lett till att den grekiska regeringen ställer in fotbollsligan på obestämd tid.

Svenske vänsterbacken Niklas Hult var på planen när matchen urartade, och han vittnar om stökiga scener.

– Det blev kaos på planen. Ingen visste riktigt vad som hände. Det var spelare som började bråka lite. Sen kom ledare in i bilden helt plötsligt. Och från ingenstans kom PAOK:s ägare ner på planen också. Man fattade inte riktigt vad som hände, säger Hult till SVT Sport.

Inga besked i dag

Paok-ägaren Ivan Savvidis klev in på planen med sina livvakter och med siktet inställt på domaren. På bilderna ser han ut att vara beväpnad och uppmana sina spelare att inte fullfölja matchen. Hult var i händelsernas centrum men vill inte bekräfta att Savvidis bar vapen.

– Det vet jag inte om han hade eller inte. Jag har sett bilder på att han hade något som liknar ett vapen men det är inget jag kan bekräfta. Jag vet att han var nära domarna och jag stod precis där vid domarna. De kände väl sig lite hotade.

Vad kommer att hända härnäst?

– Det är väl ingen som vet. I går satt vi i omklädningsrummet i två timmar efter att han avbröt matchen och visste fortfarande inte om vi skulle spela klart de där sista tilläggsminuterna. Det var väldigt rörigt och det har inte blivit någon klarhet i dag heller.

Hoppas på åtgärder

Är det här det mest röriga du varit med om i karriären?

– Jag har varit här nere i ett och ett halvt år nu och det är inte första gången man är med om något sånt här. Det har varit avbrutna matcher innan och tyvärr har det varit mycket sånt här de senaste åren.

– Det är synd för grekisk fotboll och det är synd om lagen. Som fotbollsspelare vill man bara spela fotboll, inte hålla på med såna här grejer. Det drabbar oss fotbollsspelare och det drabbar ligan i sig. Alla får en dålig bild av grekiska ligan. Förhoppningsvis var detta något som gör att de fattar att de måste göra något åt det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.