Caroline Seger. Foto: Bildbyrån

Sverige snackar ned förväntningar på målkalas mot Thailand

Publicerad

Effektivare i avslutningarna och tre poäng. Det är det viktigaste för Sverige mot Thailand i morgon.
– Effektiviteten måste bli bättre. Vad resultatet sedan blir får vi se efteråt, och då får vi förklara det, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.

Sverige möter Thailand i Nice i morgon. Medan Sverige besegrade Chile med 2-0, efter två sena mål förlorade i premiären mot USA med 0-13. Men Sverige är mer inriktade på prestationen och de tre poängen, än målskillnaden.

– Jag vet inte hur viktigt det är att vi måste sätta bollarna. Vi måste fokusera på prestationen och hur matchbilden ser ut.

– Vi var ineffektiva senast mot Chile så det måste vi förbättra. Effektiviteten måste bli bättre. Vad resultatet sedan blir får vi se efteråt, och då får vi förklara det säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.

Gerhardsson: Man kan inte bestämma hur många mål man ska göra

Även Sveriges lagkapten Caroline Seger menar att målskillnaden är sekundär gentemot prestationen.

– Vi gjorde en bra prestation mot Chile, men vi kan alltid göra saker bättre. Mot Thailand måste vi trycka till bollen i passningarna och vara noggranna i sista tredjedelen. Men det viktigaste är att vi vinner matchen. Det är alltid jätteroligt att göra många mål, men prestationen är viktigast. Vad USA gör är helt oväsentligt för vår del, utan viktigast är de tre poängen, säger Seger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer