Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Madelen Janogy stod för både mål och assist i segern. Foto: Bildbyrån

Sverige vann klart mot Kina – efter Madelen Janogys show

Uppdaterad
Publicerad

Rivstart och 3-0 på under en kvart.

Sverige, anförda av Madelen Janogy, tog tag i taktpinnen mot Kina och säkrade segern tidigt.

– Det är makalöst vilken halvlek hon gör, säger SVT:s expert Hanna Marklund.

Uppladdningen inför sommarens VM är igång. I träningsmatchen mot Kina, i spanska Marbella, ställde förbundskapten Peter Gerhardsson upp med två debutanter i startelvan. På ytterbackspositionerna fick Hanna Lundkvist, 20, och Anna Sandberg, 19, göra sina landslagsdebuter.

Sverige rivstartade också. Efter 30 sekunder kunde Johanna Rytting Kaneryd rulla in 1-0, framspelad av Madelen Janogy. Bara två minuter senare kunde Janogy själv sätta 2-0.

Damlandslaget i fotboll

Innan kvarten var spelad kom också 3-0 från Janogys vänsterfot då hon stötte in bollen efter Fridolina Rolfös löpning och inspel från vänsterkanten.

– Vi får en drömstart, får in tidiga mål och det präglar matchen. Vi har snabba spelare, så kontringsspelet funkade otroligt bra. Det är fantastiskt när bollarna kommer in i boxen på det här viset. Man kör bara och njuter när det flyter på, säger Madelen Janogy till SVT Sport.

”Makalös halvlek”

Den spelmässiga dominansen avtog och resultatraden bestod halvleken ut. Hanna Marklund, som debuterar som expert i SVT, hyllade Madelen Janogy i halvtidsvilan.

– Det är makalöst vilken halvlek hon gör. Hon är inte inne i säsong heller. Men tempot hon visar, hon är kraftfull, rörlig, aktiv och vill ha bollen, så det är en riktigt bra halvlek, säger Marklund och lägger till:

– Hon kan spela på flera positioner, men nu spelar hon lite i Asllanis roll, vilket vi inte riktigt har haft innan, men nu visar Janogy prov på mycket bra egenskaper.

Kina reducerade i början av andra halvlek, men Nathalie Björn svarade med att nicka in 4-1 från en hörna. Det blev också slutresultatet.

Träningslandskamper

Sverige logo

Sverige

4 - 1

Kina logo

Kina

Marbella Football Centre, Marbella
Domare: Olatz Rivera Olmedo

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet