Foto: Bildbyrån

Sverige körde över Bulgarien

Uppdaterad
Publicerad

Sverige kunde utan några större problem vinna med hela 3-0 mot Bulgarien på Friends Arena. För Janne Andersson var det en kvalkväll med många glädjeämnen. ”Sex poäng på två matcher nu, vi kan inte klaga”, säger comebackande målskytten Ola Toivonen till SVT Sport.

Ola Toivonen fick chansen på topp istället för John Guidetti och anfallaren, som är tillbaka i landslaget, tog chansen direkt.

Så var matchen: ”Nilsson Lindelöfs nya succé – första landslagsmålet kom”

VM-kval fotboll

I 39:e minuten fick han bollen framför mål och var kall när han placerade bollen högt. Precis innan halvtidsvilan kom också viktiga 2-0 genom Oscar Hiljemark, och då kändes det avgjort. Dessförinnan var dock bulgarerna nära, efter att Victor Nilsson Lindelöf och Andreas Granqvist gått på samma boll.

Med dryga halvtimmen kvar ökade Nilsson Lindelöf på till slutresultatet 3-0 från nära håll.

– Vi var bra idag. Vi ska inte koncentrera oss på att Bulgarien var dåligt utan på att vi gjorde det bra idag. Nu har vi inget att förlora mot Frankrike, säger Toivonen till SVT Sport.

Läs mer: Sämsta publiksiffran – på fyra år

Även förbundskapten Janne Andersson var märkbart nöjd efteråt.

– Vi gör det jättebra. Både offensivt och defensivt. Efter 1-0 kontrollerar vi totalt, säger han i Kanal 5.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet