Sveriges plan: Så vinner vi över världsettan

Uppdaterad
Publicerad

Efter vinst mot Chile i premiären, och en väntad seger mot Thailand så väntar det riktiga testet på torsdag. Då väntar världsettan USA i en match om gruppsegern.

– Om vi gör en bra prestation så kommer det så klart stärka vårt självförtroende, säger Olivia Schough till SVT Sport.

Förbundskapten Peter Gerhardsson gjorde två förändringar efter matchen mot Chile. Stina Blackstenius och Sofia Jakobsson fick istället sitta på bänken när Sverige slog Thailand med 5-1.

Men mot USA så hoppas Jakobsson att hon får chansen då hon tror att hennes fart kan passa bra mot ett lag som USA.

Damlandslaget i fotboll

– Det känns som att det kommer öppnas upp med större ytor och de kommer vilja trycka upp så det kommer bli större ytor att löpa på, så det passar mig mycket bättre. Vi kommer att behöva kontra mot dem för att ha någon chans att vinna så att det är klart att snabbhet betyder mycket, säger Jakobsson till SVT Sport.

Viktig match för självförtroendet

Både Sverige och USA är klart för åttondelsfinal redan innan den sista gruppspelsmatchen. Och i slutspelet så blir det antingen Kanada eller Nederländerna för Sverige beroende på hur det går i matchen mot USA.

Och matchen mot USA blir viktig för de svenska spelarna, som vid seger kan få med sig ett bra självförtroende in i slutspelet.

– Vi vill vinna mot USA, det finns inget annat. Om vi gör en bra prestation så kommer det så klart stärka vårt självförtroende och känna att vi verkligen kan gå hela vägen, säger Olivia Schough.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet