Sverige besegrade Norge – efter mål av Blackstenius

Näst sista landskampen före OS, inför 500 åskådare i Kalmar.

Då besegrade svenskorna Norge med 1-0.

Matchens enda mål gjordes av Stina Blackstenius.

Mycket fokus låg ofrånkomligt på Caroline Seger och det faktum att hon tangerade Therese Sjögrans landskampsrekord. 36-åringen startade och gjorde därmed sin 214:e landskamp.

Och den fick hon fira med seger.

Damlandslaget i fotboll

– Såklart ville vi göra fler mål, men vi vinner matchen och det är det viktigaste, säger Asllani till SVT Sport.

Sverige gjorde en helt okej insats i första halvlek och kom till en del bra lägen. Kosovare Asllani, som på många sätt var matchens centrala spelare, stod för ett bra avslut i den 12:e minuten, men den gången i stolpen.

I övrigt ett Sverige som hade ett stort övertag första 45, men sista momentet behövde man plocka fram.

Målet kom efter paus

Det pratade man sannerligen om i paus.

Kosovare Asllani var återigen i händelsernas centrum när hon bröt fram i ett friläge mot målvakten. Då kom en motståndarförsvarare och tryckte till henne i ryggen så att hon föll. Inget gehör från domaren.

– Det där ska vara en solklar straff, säger SVT Sports expertkommentator Markus Johannesson.

– Jag får både en knuff och blir kapad, jag tycker att det är en solklar straff, säger Asllani själv efter matchen.

Real Madrid-spelaren reste sig dock upp, borstade av sig och tog revansch. I den 66:e minuten avancerade hon på offensiv planhalva och serverade anfallaren Stina Blackstenius som kyligt placerade in bollen mellan målvaktens ben. 1-0 för svenskorna.

Elva minuter senare skulle Sverige ha en ny boll i norskt nät. Dock dömdes det bort på grund av offside och siffrorna på måltavlan fortsatt desamma.

Det svenska landslaget vann inför 500 åskådare på Guldfågeln arena, Kalmar.

Sverige ställs mot Australien i ytterligare en genrepsmatch inför OS. Det är ett lag som man dessutom möter i gruppspelet i mästerskapet.

OS drar för svensk del igång den 21 juli.