England nollat – första landslagsmålet av Anvegård

Uppdaterad
Publicerad

Sverige vann den sista landskampen för året mot England i Rotherham med 2–0. Englands andra förlust sedan Phil Neville tog över som förbundskapten.

– Vi vinner välförtjänt och skönt att avsluta året så här, säger Caroline Seger till SVT Sport.

Trots att England var det bättre laget under första halvlek var det Sverige som något oväntat tog ledningen inför fullsatta läktare genom en ett skott med vänsterfoten från Sofia Jakobsson.

– Jag fick en yta på kanten och tänkte riva in och hitta något inspel men känner att backlinjen faller ifrån och tänker att jag tar och avlossar ett skott och den gick in så det var härligt, säger Jakobsson till SVT Sport.

Damlandslaget i fotboll

England fortsatte att pressa på men Hedvig Lindahl var stabil i målet och England fick inte riktig till avlsuten.

Efter en svensk hörna från vänster i den 33:e matchminuten var det rörigt i det engelska straffområdet. Anna Anvegård tog vara på situationen när hon lyckades vända upp rätt med bollen från Kosovare Asllani och peta i sitt första landslagsmål efter fyra landslagsmatcher.

– Bollen studsade till och jag fick den framför fötterna och klippte till, det var en jätteskön känsla. Det var nästan lite overkligt, säger Anvegård.

England dominerade i andra

– Jag vet att jag har lite press utifrån, jag har gjort mycket mål i klubblaget, så det var skönt att visa att jag kan göra mål i landslaget också.

England dominerade andra halvlek och det var svettigt för Sverige vid ett flertal tillfällen. I den 57 matchminuten hade Isobel Christiansen ett superläge men skött några centimeter över. Bara minuten senare kom ett nytt bra skott från nyligen inbytta Toni Duggan men Lindahl var med igen.

En viktig värdemätare för Sverige inför VM i Frankrike nästa sommar. England är just nu rankat trea i världen. Det var Englands andra förlust sedan Phil Neville tog över som förbundskapten i januari. Den första förlusten kom mot USA.

– Vi valde att ha en av de tuffaste uppgifterna, England borta. Inramningen, allting, bra förutsättningar. Vi levde upp till det tycker jag, bra prestation, bra resultat, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

VM-lottningen sker den sjunde december.

Träningslandskamper

England logo

England

0 - 2

Sverige logo

Sverige

AESSEAL New York Stadium, Rotherham
Publik: 9561
Domare: Petra Pavlikova

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet