Emil Forsberg räddade poäng till Sverige Foto: Bildbyrån

Forsberg räddade svensk poäng: ”Förtjänar inte att vinna”

3-3 i senaste mötet mellan lagen. Nu blev det en något mer tillknäppt match där Sverige och Norge på nytt delade på poängen, efter att Emil Forsberg spräckt sin kvalnolla och räddat en poäng i 1-1-matchen.

– Men det viktigaste är att vinna och det gör vi inte, säger Forsberg till SVT Sport.

Emil Forsberg, som stod över senaste matchen mot Färöarna, var tillbaka i dagens uppställning och var den som räddade en poäng för Sverige. Kvitteringen kom till när han, framspelad av Albin Ekdal, avlossade ett skott strax utanför straffområdet i den 60:e minuten, hans första mål i landslaget sedan åttondelsfinalen i VM mot Schweiz, förra sommaren.

Men målskytten själv var inte nöjd med matchen. På frågan om Sverige förtjänade tre poäng svarade han:

EM-kval fotboll

– Nej det tycker jag inte. Det var en typisk 1–1-match, säger han till SVT Sport.

Men för egen del var det positivt att få rädda en poäng till Sverige.

– Det är alltid kul att göra mål, men det viktigaste är att vinna och det gör vi inte i dag.

Anfallsduon fick chansen men blev utbytt

Sverige har fått svårigheter med att hantera Norge i fotbollssammanhang och likt det senaste mötet var det Norge som tog kommandot.

Efter en tillknäppt första halvlek tog Norge ledningen när det svenska mittbackssamarbetet mellan Victor Nilsson Lindelöf och Andreas Granqvist skar sig. En felpassning från Granqvist bidrog till att Joshua King, planens kanske bästa spelare, snappade upp bollen, levererade den till Martin Ödegaard, som i sin tur serverade Stefan Johanesen fram till 1-0.

Robin Quaison och Alexander Isak fick chansen tillsammans från start när Marcus Berg sattes på bänken, efter att tidigare varit given i startelvan. Duon skapade en del och låg bakom ett par farliga chanser för Sverige men fick inte någon utdelning. Båda byttes ut i den 77:e minuten när Berg och Sebastian Andersson kom in.

Med fyra matcher kvar väntar nu en rafflande avslutning där Sverige, 11 poäng, Rumänien, 10 och Norge, 9 gör upp om andraplatsen bakom Spanien. Sverige ställs nu mot Malta och Spanien under nästa landslagssamling.

För Norges del väntar Spanien och Rumänien.