Sverige ställs mot Tyskland i första matchen av Algarve Cup Foto: TT Nyhetsbyrån

Sverige spelar inför tomma läktare i Algarve cup

Uppdaterad
Publicerad

Kvällens möte mellan Sverige och Portugal i Algarve cup kommer spelas inför tomma läktare. Det beslutade det portugisiska fotbollsförbundet under tisdagseftermiddagen. Anledningen är smittorisken på grund av coronaviruset.

Sverige har inlett Algarve Cup med två raka förluster och nu återstår bara en match mot Portugal.

Men det kommer bli en match utan publik.

Värdnationens fotbollsförbund har beslutat att ta det säkra före det osäkra med anledning av coronaviruset. Det innebär att även alla andra kvarvarande matcher i turneringen framöver spelas inför tomma läktare.

– Tråkigt, det har varit otroligt mycket folk och stötta oss. Tråkigt att de inte kn vara med oss stötta oss, men vi gör det bästa av situationen, säger Caroline Seger till SVT Sport.

Rätt beslut?

– Ja och nej. Jag tycker överlag att alla beslut som tagits har tagits försent. Men jag försöker bara fokusera på fotbollen och så får man lyssna på de som är proffs.

Mötet mellan Norge och Nya Zealand, som hade avspark klockan 17 under tisdagen, spelas dock för publik eftersom beslutet togs strax därefter.

Sverige-Portugal sänds i SVT 24 med start klockan 21.00. Kommentator är Pelle Bäckman och expertkommentator är Marcus Johannesson.

KLIPP: Coronavirusets spridning på 60 sekunder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.