Sverige körde över Ungern

Sverige behövde en halvlek för att döda VM-kvalmatchen på Borås arena.

Det blev precis så enkelt som många förväntade sig, när Sverige körde över Ungern med 5-0 efter två mål av stekheta innermittfältaren Kosovare Asllani.

– Jag tycker att det är skitkul att spela centralt och det var kul att bidra med två mål, säger Asllani till SVT Sport.

Sverige släppte aldrig in gästande Ungern i matchen.

Kosovare Asllani, som spelade på innermittfältet, dikterade spelet med mycket boll och kontinuerliga attacker längs båda kanterna. Det gav i den 14:e minuten utdelning, när Lina Hurtig sprang sig fri i straffområdet, mötte ett precist inlägg av Fridolina Rolfö och nickade in 1-0.

VM-kval fotboll

Målexplosion i första halvlek

Sex minuter senare var matchen avgjord. Nilla Fischer fick sista ordet efter en hörna och sköt från nära håll upp bollen i nättaket. Om det var slutet på spänningen i matchen, så var det bara början på kvällens målskörd, där både Kosovare Asllani och Caroline Seger gjorde varsitt mål till 4-0 i paus.

– Jag var egentligen placerad för att försvara vid hörnan vid första målet, men jag ville visa att jag var med där uppe. Sedan damp den ner och jag drog till direkt, skrattar Asllani.

Asllanis tredje kvalmål

Även om Sverige drog ner på tempot i andra halvlek, så var det tillräckligt högt för att fortsatt hota framåt. Asllani nickade in 5-0 efter frispark och gjorde därmed sitt tredje mål på två matcher i VM-kvalet. Det var också nära att bli fyra, när hon prickade stolpen med ett skott utifrån.

– Vi hade stort bollinnehav, vilket gjorde att det gick att vara väldigt delaktig. Jag tror att alla kände sig väldigt delaktiga. Vi rullade bollen bra och hittade många olika sätt att anfalla, säger Asllani.

Sverige bärgade därmed andra raka segern i VM-kvalet och spelar inte nästa kvalmatch förrän den 5 april mot just Ungern på bortaplan.