Sveriges drag på EM-tröjan: ”Lite kaxigt”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är favorittippade i EM och vill agera därefter.

I den nya EM-tröjan finns en analys av spelarnas styrkor och lagets taktik.

– Det är roligt och lite kaxigt, säger Fridolina Rolfö.

Sverige kommer att spela EM i ett helt nytt matchställ, och det är framför allt en detalj som sticker ut. Matchtröjan innehåller de svenska spelarnas styrkor och lagets taktik.

– Vi är bra och har visat det i många år. Det är väl inte fel att visa lite kaxighet, säger Rebecka Blomqvist.

Damlandslaget i fotboll

Efter flera år av framgångar är det svenska damlandslaget i fotboll rankat tvåa i världen och i sommarens fotbolls-EM är man en av de stora favoriterna. Det kaxiga inslaget på tröjan är ett sätt att visa att man vill brösta favoritskapet.

– Vi vill vara i toppen och visa hur bra vi är. Jag tror att vi behöver lära oss att hantera att vara favoriter och det här är ett lite roligt sätt att göra det på, säger Fridolina Rolfö.

Tagit fram en guide

Landslagets matchanalytiker Anders Eriksson har även tagit fram en guide med på hur motståndarna bör ta sig an Sverige i sommar och de 31 landslagsspelarnas styrkor.

– Vi får se om motståndarna snappar upp någonting i de bitarna, men det är ganska mycket officiell information. Men det är kul att visa lite avtryck och lite kaxighet, säger hon.

Förbundskapten Peter Gerhardsson delar Rolfös syn på favoritskapet.

– Är man favorit har man gjort det bra och det är någon form av respekt. Det är där vi vill vara. Jag får kolla vad det står på tröjorna men jag tror att de flesta motståndare har koll på det. Vi får väl se om de köper tröjorna, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet