Foto: Bildbyrån

SvFF: Planen att dra igång serierna i juni står kvar

Uppdaterad
Publicerad

Svenska fotbollförbundet följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och går därmed ut med en rekommendation om att ”skjuta

upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper”. Planen är ändå fortfarande att allsvenskan och damallsvenskan ska dra igång i juni.

– Tills vidare ligger en plan kvar att komma igång med serierna i juni, men vi måste hela tiden vara beredda att se till olika scenarier, säger SvFF:s chefsjurist Anders Hübinette till SVT Sport.

”Folkhälsomyndigheten har den 1 april 2020, för att motverka spridningen av covid-19, meddelat nya allmänna råd, bl.a. att idrottsföreningar bör hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus, skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper och begränsa antalet åskådare. SvFF:s skarpa rekommendation är att hela svensk fotboll, förbund och föreningar, följer dessa allmänna råd.”

Så lyder de nya rekommendationerna från Svenska fotbollförbundet.

– Vårt tydliga budskap ända sedan det bröt ut har varit att svensk fotboll ska bidra till att minska smittspridningen och folkhälsan ska komma först, säger Hübinette.

KLIPP: Förvirring kring träningsmatcher – Tegnell: ”Vi kommer att komma med en rättelse”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.