Karl-Erik Nilsson. Foto: Bildbyrån

Förbundets vädjan: Låt klubbarna slippa hyra

Uppdaterad
Publicerad

Coronakrisen har drabbat svensk idrott hårt. Nu vädjar Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson i ett öppet brev till landets alla kommuner: Låt alla fotbollsföreningar slippa plan- och lokalhyra under 2020.

Föreningarna drabbas hårt när publikintäkter från matcher går förlorade och sponsoravtal med krisande företag är hotade. De senaste rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten gör att cuper och fotbollsskolor som är pålitliga kassakor får ställas in.

”Det som dock oroar mest är att föreningar flaggar för att dessa ekonomiska konsekvenser innebär att barn- och ungdomsverksamheten måste skäras ner”, skriver Nilsson i sitt brev.

Corona och idrott

Nilsson vill även att kommunerna ser över det lokala aktivitetsstödet.

Det lokala aktivitetsstödet är kopplat till hur många som deltar i en klubbs verksamhet. Därför kan inställda träningar och matcher slå hårt mot många fotbollsklubbar. Fotbollförbundet vill därför att landets kommuner fryser aktivitetsstödet på 2019 års nivå.

MER FOTBOLL: Helsingborgs djupa kris: ”Vår elitlicens är rökt” (30 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet