Fridolina Rolfös Barcelona möter Lyon i Champions League-finalen. Foto: Bildbyrån

SVT sänder damernas Champions League-final

Uppdaterad
Publicerad

Barcelona med Fridolina Rolfö eller Lyon med Ada Hegerberg? På lördag avgörs det vilket av lagen som kan kalla sig bäst i Europa. Då spelas finalen i damernas Champions League – en match som kommer att sändas i SVT.

Lyon vann fem raka titlar innan Barcelona i fjol satte stopp för sviten och blev Champions League-mästare för första gången.

I Barcelona finns den svenska landslagsstjärnan Fridolina Rolfö som kom till klubben från Wolfsburg sommaren 2021. Bland många stjärnor i Lyon hittar vi den norska anfallaren Ada Hegerberg, som har gjort flest mål i Champions League-historien. I Lyon spelar även den svenska målvakten Emma Holmgren, 25, som är andramålvakt i klubben.

Lyon nådde finalen efter att ha slagit ut franska rivalen PSG, medan Barcelona slog ut Wolfsburg i semifinalen. I hemmamötet på Camp Nou slog Barcelona publikrekordet för damfotboll: 91648 åskådare.

– Intresset för damfotboll har aldrig varit större i Europa och en direktsänd Champions League-final i SVT blir en perfekt uppladdning på vägen mot EM i fotboll i sommar, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Finalen spelas på Juventus Stadium i Turin, Italien.

Matchen sänds lördag 21 maj klockan 18:50 i SVT2 och SVT Play.

Kommentatorer: Chris Härenstam och Markus Johannesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.