Sverige möter Danmark och Norge på hemmaplan i april. Foto: Bildbyrån

SVT sänder viktiga landskamper med damlandslaget inför fotbolls-VM

Uppdaterad
Publicerad

I april har Sveriges damlandslag i fotboll sin sista samling inför sommarens VM. Landslaget ställs mot Danmark och Norge i två landskamper på hemmaplan som SVT sänder.

– Oerhört viktiga matcher mot bra motstånd, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

När Sverige samlas för sista gången inför VM i juli ställs landslaget mot först Danmark på Eleda Station i Malmö (7 april) och sedan Norge på Gamla Ullevi i Göteborg (11 april).

– Det är oerhört viktiga matcher mot bra motstånd. Båda lagen presterade på lite ojämn nivå i EM och jag tycker att Sverige är ett bättre lag. Det blir ett perfekt motstånd för att förbereda sig inför VM, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Vad hoppas du se från Sverige i matcherna?

– Jag hoppas på ett formbesked och att landslaget får ett bra avstamp. Inför EM var Sverige lite offensiva, vilket inte behöver vara fel, men jag tror att de skulle må bra av att tona ned förväntningarna lite och få slå ur underläge, säger Daniel Nannskog.

Förberedelser inför VM

SVT sänder båda landskamperna som är en del av förberedelserna inför sommarens VM som avgörs 20 juli-20 augusti i Australien och Nya Zeeland.

– Det blir två intressanta nordiska drabbningar och extra roligt känns det att få spela i både Malmö och Göteborg – att sista samlingen inför VM blir på hemmaplan inför våra fantastiska supportrar, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson i ett pressmeddelande.

I VM, som inleds den 20 juli, ställs Sverige mot Sydafrika, Italien och Argentina i gruppspelet.

Bild för bild: Så ska Sverige gå hela vägen i fotbolls-VM

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s expert Markus Johannesson förklarar i klippet detaljerna som ska göra att Sverige kan ta guld i fotbolls-VM 2023

Då spelas matcherna

7 april 15.00: Sverige-Danmark på Eleda Stadion i Malmö

11 april 18.30: Sverige-Norge på Gamla Ullevi i Göteborg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.