Sydafrika vidare – se italienska självmålet och stopptidavgörandet i spelaren Foto: TT/Bildbyrån

Sydafrika vidare till åttondelsfinal – efter Italiens självmål

Uppdaterad
Publicerad

Först på tilläggstid kom det avgörande målet.

Ett segermål som tog Sydafrika till åttondelsfinal i VM.

Italien är därmed utslaget – efter ett dråpligt självmål.

Se höjdpunkter från fotbolls-VM i SVT Play!

Sverige hade redan knipit den ena platsen till åttondelsfinal. Den andra var tillgänglig för alla tre lag inför den sista gruppspelsmatchen. Och det blev spänning ända in i slutet i det avgörande mötet mellan Sydafrika och Italien.

Italienarna var först ut i målprotokollet, men lyckades inte behålla sin ledning. Detta till följd av en misslyckad hemåtpassning från VM-debutanten Benedetta Orsi, som satte bollen i egen kasse i form av ett rejält dråpligt självmål. Det gav 1-1 i paus.

När matchen närmade sig sitt slut hade lagen gjort varsitt mål till, vilket innebar 2-2 på tavlan och avancemang för Italien. Då klev Thembi Kgatlana fram för Sydafrika, och gjorde det avgörande 3-2-målet. Sydafrika är därmed klart för åttondelsfinal. Där väntar Nederländerna.

Se det dråpliga självmålet och avgörandet i spelaren ovan.

Se de bästa ögonblicken från fotbolls-VM på SVT Play

VM

Sydafrika logo

Sydafrika

3 - 2

Italien logo

Italien

Sky Stadium, Wellington
Publik: 14967
Domare: María Carvajal

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.