AIK-talangen Yasin Ayari: ”2022 kommer bli mitt år”

Uppdaterad
Publicerad

Yasin Ayari debuterade i allsvenskan som 16-åring och ifjol belönades han med ett A-lagskontrakt av sin klubb AIK.

I SVT Sports serie ”Allsvenska stjärnan” berättar talangen om kärleken för klubben och en kommande säsongen där han väntas få sitt stora genombrott.

– AIK betyder allt för mig. Det är de som fostrat mig som fotbollsspelare och människa. Man måste bära klubbmärket med stolthet, det är ett stort ansvar, säger han.

Han är född i Solna och är uppvuxen bara ett stenkast från Friends arena. Med en mamma som jobbar för klubben så var det var aldrig någon tvekan för Yasin Ayari om att det var AIK han en dag skulle spela för.

– När jag var liten satt jag på läktaren och sjöng med i ramsorna, nu får jag gå ut där som spelare och höra dom. Man får rysningar, säger Ayari.

Du spås få ditt stora genombrott i AIK den här säsongen, hur ser du på det?

”Kommer bli mitt år”

– Allsvenskan 2022 kommer bli mitt år. Jag ska se till att alla kommer komma ihåg mitt namn. Det är dags nu. Jag har tränat sen jag var liten och kommit upp till den här nivån. Förra året handlade om att samla lärdomar, inför den här säsongen har jag mer kött på benen.

Hur är det att kliva ut på ett fullsatt Friends?

– När jag var liten satt jag på läktaren och sjöng med i ramsorna, nu får jag gå ut där som spelare och höra dom. Man får rysningar.

”Är bara början”

Lever du din dröm just nu?

– Nej nej, det här är bara början. Det är långt ifrån drömmen, säger han.

Se hela avsnittet av ”Allsvenska stjärnan” och de andra delarna i serien i Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.