Muamer Tankovic och Jesper Jansson. Foto: Bildbyrån

Tankovic inte uttagen i Hammarbys matchtrupp

Uppdaterad
Publicerad

Muamer Tankovic, vars kontrakt går ut den 31 juli , finns inte med i Hammarbys matchtrupp till bortamatchen mot Örebro.

– Det är för att han har ett utgående kontrakt och vi vill spela de spelarna vi vet ska vara kvar, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till SVT Sport.

Med åtta mål och 14 assist var Muamer ”Mujo” Tankovic, 25, Hammarbys stora succéspelare förra säsongen.

I år har det gått tyngre för 25-åringen, som mäktat med tre mål på tio matcher, och nu kan han ha gjort sin sista match i den grönvita tröjan.

Tankovic är inte uttagen till kvällens bortamatch mot Örebro SK, ett beslut som tagits av klubben.

– Det är för att han har ett utgående kontrakt och vi vill spela de spelarna vi vet ska vara kvar. Vi har fört en dialog med Mujo, men det var vårt beslut för att vi ska få veta lite mer om framtiden. Vi kan inte hålla på det längre, säger Jesper Jansson till SVT Sport.

”Vi måste ha besked”

Jansson menar att Hammarby gärna ser att Tankovic fortsätter i den grönvita-tröjan.

– Absolut, det är en av allsvenskans bästa spelare. Vi har varit tydliga med ”Mujo” och hans agent att vi är beredda att diskutera ett längre avtal men vi måste ha besked. Vi behåller honom gärna om det är inom rimligheten och framförallt om ”Mujo” själv vill det.

Vidare är Hammarby förberedda i fall Tankovic inte blir kvar.

– Vi har egentligen inte räknat in ”Mujo” i planerna längre än fram till sommaren. Men det är lite annorlunda tider nu med corona och allting. Så det är klart att kommer vi överens och han stannar så är det ett tillskott som vi inte räknat med.

Hammarby placerar sig på en elfteplats i tabellen inför kvällens match, Örebro är åtta.

KLIPP: Tankovic: ”Vet inte om jag lämnar Hammarby eller inte”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.