Tashreeq Matthews räddade poäng mot Degerfors

Degerfors var på väg mot sin första seger på en dryg månad.

Men Varbergs Tashreeq Matthews ville annat och ordnade en poäng efter ett märkligt kvitteringsmål i 1-1-mötet.

Det vill sig inte för Degerfors just nu. Efter tre raka förluster och en målskillnad på 1-12 var man på väg mot en efterlängtad trepoängare i hemmamötet med Varberg. Men efter ett sent, och snöpligt, mål av gästerna fick värmlänningarna nöja sig med delad pott.

Efter en mållös första halvlek visade Gustav Granath fin spelförståelse i den 58:e minuten när han släppte bollen snett inåt bakåt till Degerfors skyttekung Victor Edvardsen, som placerade in sitt sjunde ligamål för säsongen.

Efter ledningsmålet tvingades Varberg, som hemmaslog IFK Göteborg senast, flytta upp i banan, vilket gav Degerfors stora ytor på offensiv planhalva.

Men den allsvenska nykomlingen lyckades inte punktera matchen. I stället kvitterade Varberg med drygt kvarten kvar att spela. Sydafrikanen Tashreeq Matthews misstajmade ett inlägg och fick bollen på låret. Därifrån letade den sig in bakom Degerforsmålvakten Ismael Diawara.

Efter 1-1-målet var gästerna en stolpträff från att få med sig samtliga tre poäng från Stora Valla.

Senast Degerfors tog poäng var den 3 juli i hemmamötet med Östersund (3-1).

ARKIV: Här sänker Edvardsen Örebro på egen hand (18 maj 2021)