Anders Tegnell tror inte att det kommer spelas allsvensk fotboll på arenorna i juni. Foto: Bildbyrån

Tegnell tror inte på allsvensk fotboll i juni

Uppdaterad
Publicerad

Svenska fotbollsfans kommer behöva vänta länge innan det spelas allsvensk fotboll igen, i varje fall om man ska tro statsepidemiologen Anders Tegnell.

– Vi har väldigt svårt att tro att det kan göras speciella bedömningar för enskilda evenemang, säger han till SVT Sport.

Svenska fotbollförbundet och Svensk elitfotboll har presenterat ett genomarbetat regelverk för hur man ska undvika smittspridning vid en uppstart av seniorfotbollen. Det innehåller bland annat i detalj hur lagen bor, transporterar sig, klär om, vilka som släpps in på arenorna, koder för uppträdande, med mera.

Men enligt Tegnell tyder inte mycket i dagsläget på att ett undantag i restriktionerna och rekommendationerna görs för elitfotbollen.

– Som det ser ut i dag tror jag inte att det är stor sannolikhet att det ska kunna ske. Men det är några veckor kvar och vi kommer titta på den frågan löpande och se hur epidemin förändras fram till dess.

– Men fortsätter det på det här viset skulle jag tycka det är olämpligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.