• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rosengårds sportchef Therese Sjögran hoppas kunna rätta till det som inte fungerat i klubben under årets upplaga av damallsvenskan. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Therese Sjögran: ”Vi har inte varit tillräckligt bra”

Uppdaterad
Publicerad

FC Rosengård går mot sin sämsta damallsvenska säsong i klubbens historia.

– Det kommer finnas tid att rätta till hoppas jag, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran till SVT Sport.

En ljuspunkt för Malmöklubben är kvalificeringen till gruppspelet i Champions League. Samtidigt som gruppspelet sätter press på klubben då sista omgången spelas först i slutet av januari när laget i vanliga fall har semester. Redan i år blev uppladdningen till damallsvenskan annorlunda för Malmölaget som spelade tävlingsmatcher fram till jul.

– Det var säkert en av delarna som påverkade oss. Samtidigt vi har inte presterat bra över tid. Vi har för många kryss. Vi har förlorat mot topplagen. Jag vill inte bara skylla på förutsättningar eller hur ligan har sett ut eller när vi började, säger Therese Sjögran om att årets CL ställer till det ytterligare i planeringen.

Vad ska ni göra annorlunda inför nästa säsong?

– Det får vi lite se. Det beror lite på hur truppen kommer se ut. Vi kommer kunna jobba på ett annat sätt eftersom vi inte är i Champions League (säsongen 2024/2025 reds. anm.). Spela unga spelare tidigare. Det är sådana bitar vi kommer titta på. Vi kommer lägga planen nu i höst, vi är inte klara helt ännu, säger hon.

Utgående kontrakt

Försvarsspelaren Fiona Brown är den enda spelaren i truppen med utgående kontrakt vid årsskiftet. Men Therese Sjögran tror ändå att truppen kan komma att tappa ytterligare spelare.

– De flesta har kontrakt men du kan tappa spelare ändå och du kan inte fylla på. Du har de spelarna du har, men så är det för alla lag. Det är stökigt men det är lika för alla, så det är bara att gilla läget, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.