Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se målen som skickade Rosengård till Champions League-gruppspel. Foto: Bildbyrån

Efter petningen – Olivia Schough sköt Rosengård till Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Petad från landslaget – igen.

Det svarade Olivia Schough på med att skjuta Rosengård till gruppspel i Champions League.

– Att vi tar oss till gruppspel är så klart underbart, säger hon till SVT Sport.

När Peter Gerhardsson presenterade landslagstruppen till kommande Nations League-matcher saknades Rosengårds Olivia Schough på nytt. Schough, med 109 landskamper på meritlistan, har därmed inte varit uttagen i landslaget sedan VM tidigare i somras.

– Det är inget annorlunda den här gången. Jag har fått förklaringen som senast att det är konkurrenssituationen så det är bara att köra vidare, säger hon till SVT Sport.

Gerhardssons petning svarade dock Schough med på bästa sätt. 32-åringen gjorde 3-0-målet när Rosengård blev klart för gruppspel i Champions League. Yttern mötte upp ett inspel från Hanna Andersson och kunde distinkt trycka in bollen bakom Jefimija Skandro i Subotica-målet.

Målet var hennes första på tio matcher i Rosengård-tröjan.

– Det var givetvis skönt. Jag har inte gjort så mycket mål de senaste matcherna. Alltid skönt när det väl släpper. Jag ville få revansch efter de missade lägena.

Nyförvärvet bakom allt

Dessförinnan hade sommarnyförvärven Mai Kadowaki och Hanna Andersson öppnat målskyttet. Andersson, som värvades in från Piteå tidigare i somras, noterades för ett mål och två assist under kvällen.

Olivia Holdt och Gudrun Arnardottir utökade i slutminuterna och slutresultatet fastställdes till slut till klara 5-1 och 7-2 totalt.

– Det är glada känslor nu. Alla vet att den här säsongen inte gått som vi har tänkt. Det har så klart varit en superbesvikelse. Men att kunna rädda upp det med att ta oss till Champions League är så klart underbart.

Nu väntar alltså gruppspel för Rosengård. Grupperna lottas nu på fredag där man bland annat kan ställas mot storlag som Barcelona, Bayern München och Chelsea.

UEFA Women's Champions League

FC Rosengård logo

FC Rosengård

5 - 1

Spartak Subotica logo

Spartak Subotica

Malmö IP, Malmö

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.