Simon Thern, IFK Norrköping. Foto: Bildbyrån

Thern efter svaga resultaten: ”Perspektiv är jäkligt viktigt”

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköping har gått dåligt i allsvenskan på sistone, med bara en seger på de nio senaste matcherna. Nu går mittfältaren Simon Thern ut med ett inlägg på sociala medier riktat till supportrarna.

”Besvikelse är naturligt, men att trycka ner och spy galla är något annat”, skriver han.

Thern publicerade inlägget efter att IFK Norrköping hade tappat 2-0 till 2-2 hemma mot Östersund.

”Vi har en förbannat tuff tid nu framåt och resultaten går inte vår väg. Som spelare och grupp gör vi allt för att vända på denna trenden. Vi jobbar och sliter stenhårt varje dag och match för att hitta tillbaka till inledningen vi hade.”, inleder han och syftar på att ”Peking” inledde allsvenskan bäst av alla lag men nu är femma.

”Dock en sak som jag vill att alla ska tänka på, perspektiv. Det är skittufft för alla och inget någon vill. Därför är det viktigt att vi alla står samman och inte pekar finger eller spyr galla. För ett år sedan ganska exakt hade jag den tuffaste matchen hittills i mitt liv, jag kunde inte ta mig upp ur sängen och allt var nattsvart. Med det vill jag bara skicka med er att perspektiv är jäkligt viktigt”, skrivet Thern vidare.

Den tuffa perioden Thern skriver om är ångesten och den mentala ohälsan som Norrköpingsspelaren berättade om för SVT Sport i februari i år.

– Jag fick inte ihop hur jag knappt orkade gå runt huset hemma i Värnamo. Från att spela 90 minuter fotboll till att knappt ta sig upp, sade han då.

Se hela reportaget med Simon Thern här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.