Thern rasar mot domarna

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköping tappade poäng hemma mot AIK.

Efter slutsignalen var Simon Thern förbannad på hela domarkåren.

– Jag är så trött på dem så jag hade kunnat skeppa dem till någon jävla ö och bara sätta dem där, säger han till SVT Sport.

IFK Norrköping var på väg mot tre poäng hemma mot AIK, men i 87:e minuten fick bortalaget straff. Sebastian Larsson sköt in 2-2.

I slutminuterna skrek Norrköping efter straff när Henrik Castegren föll i straffområdet efter en närkamp med Henok Goitom. Men Peking fick ingen straffspark.

Efteråt var det väldigt upprörda röster i hemmalaget. Simon Thern var förbannad.

– Jag är så trött på dem så jag hade kunnat skeppa dem till någon jävla ö och bara sätta dem där, och hyra in tolv nya domare. Gör någonting, det här går inte! säger Thern till SVT Sport.

”Den ljuger”

Thern var irriterad genom hela intervjun.

– Det är straff. Men det är så många situationer, så jag har egentligen börjat tappa hoppet. Antingen hyr vi in utländska domare eller så skaffar vi VAR. Det här är professionell fotboll och vi måste åtminstone få en rättvis bedömning. Den som räcker upp handen och säger att IFK Norrköping har fått en rättvis bedömning av domarna – den ljuger, säger Thern irriterat och fortsätter:

– Det har varit en fullständig katastrof och det fortsätter så i dag. Jag är så jävla besviken och så jävla trött på det. Just nu känner jag mer en hopplöshet snarare än... Jag var förbannad innan, men man får acceptera den nivån som är. Nu låter det som att man tycker att står och tycker synd om sig själv, men det går inte att blunda för det här. Kolla igenom alla de grejerna kan man räkna hur många poängtapp det har blivit på grund av det.

”Inte varit till vår fördel”

Har ni känt er motarbetade av domarna?

– Motarbetad vet jag inte. Domarna har haft en bedömning som inte har varit till vår fördel.

Är det där ni tappar guldet?

– Nej, det skulle jag inte säga. Men när man får så mycket avgörande domslut emot sig och även den psykologiska effekten som blir i samband med det. Vi har tappat många poäng på grund av dem. Med en bättre bedömning hade det sett annorlunda ut, det är fakta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.