Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Nannskog om AIK:s sportchef Thomas Berntsen

Thomas Berntsen ny sportchef i AIK

Uppdaterad
Publicerad

Efter många om och men blev det tillslut klart.

Thomas Berntsen är AIK:s nya sporchef.

–  AIK får in en sportchef som är stenhård mot agenter, en tuffing, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Turerna har varit många kring Thomas Berntsen.

Den tidigare Sarpsborg-sportchefen är numera sportchef i AIK.

– Jag är stolt över att ha fått förtjäna den här möjligheten. AIK är en storklubb i skandinavisk skala, med fantastiska supportrar och med stor potential att vinna titlar. AIK ska slåss om medaljer och kvala till Europa varje säsong. AIK kräver hårt arbete, AIK kräver lojalitet. Hårt arbete och lojalitet är bland mina främsta egenskaper, så min direkta tanke när förfrågan från klubben kom var att det här är en väldigt bra ”match”. Mitt jobb blir att skapa lugn och stabilitet, men också en prestationsmiljö som vågar utmana etablerade sanningar, säger han till klubbens hemsida.

– Med Thomas får vi in kombinationen av en fotbollsarbetare och affärsman. Han har en bevisad hög arbetskapacitet och har återkommande presterat höga resultat i sin tidigare klubb. Vi är väldigt stolta och glada över att få välkomna Thomas Berntsen till AIK Fotboll, säger Fredrik Söderberg, vice VD och vice klubbdirektör i AIK Fotboll.

Experten tror på värvning från Norge

I höstas sparkades dåvarande sportchefen Henrik Jurelius och då tog vd:n Manuel Linberg över rollen. Lindberg är just nu ledig till 1 maj efter att ha haft dubbla roller inom AIK där han har överarbetats.

SVT Sports expert Daniel Nannskog tror mycket på anställningen av Berntsen.

– Han är en väldigt dedikerad sportchef, jobbar otroligt hårt och ser enormt mycket matcher. AIK får in en sportchef som är stenhård mot agenter, en tuffing. Han har gjort Sarpsborg till en stabil Elitserie-klubb och till och med ut i Europa. Jag tror att det här är rätt man, säger Nannskog och fortsätter:

– Han har enormt bra koll på den norska marknaden, så det skulle inte förvåna mig om det dyker in ett riktigt bra namn från Norge in i AIK-truppen.

KLIPP: Alexander Fesshaie blev stor derbyhjälte för AIK (16 april 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
AIK:s Alexander Fesshaie stor derbyhjälte mot Hammarby. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.