Thomas Dennerby tar över Indiens damlandslag. Foto: Alexandre Dimou/Icon Sport/Bildbyrån

Thomas Dennerby tar över Indiens damlandslag

Uppdaterad
Publicerad

Thomas Dennerby har fått ett nytt jobb.

Sveriges före detta förbundskapten tar över Indiens damlandslag.

Målet är asiatiska mästerskapen 2022, som Indien arrangerar.

– Det är en ära, säger han.

Den 62-årige fotbollstränaren har en gedigen meritlista. Han ledde bland annat Sverige till ett VM-brons 2011.

Hans senaste jobb på seniornivå var som förbundskapten för Nigeria 2018-19, ett jobb som bland annat gav honom priset som åprets tränare i Nigeria 2018, då han ledde laget till VM.

”Jag är tacksam”

Närmast kommer han från jobbet som förbundskapten för Indiens U17-landslag, men nu tar han alltså steget upp till damlandslaget.

– Jag är tacksam att det indiska fotbollsförbundet anser att jag är rätt man för jobbet. Det är en ära att ta över som förbundskapten för det indiska damlandslaget. Jag har varit i Indien ett tag är är medveten om den enorma potentialen. Det är en stor utmaning att bli redo för asiatiska mästerskapen, säger han på det indiska förbundets hemsida, och fortsätter:

– Livet handlar om utmaningar, och jag njuter av det.

Indien har aldrig kvalat in till VM. Senast de kvalade in till asiatiska mästerskapen var 2003. Senast de gick vidare från gruppspelet i asiatiska mästerskapen var 1983, då de tog silver, något de även gjorde senast de arrangerade mästerskapet: 1979.

Dennerby var förbundskapten för Sveriges damlandslag 2005-2012, och har även tränat Hammarbys herrlag.

MER FOTBOLL: Messis första träning med PSG:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.