Foto: Bildbyrån

Torbjörn Nilsson tillbaka i IFK Göteborg

Publicerad

Blåvitt-ikonen Torbjörn Nilsson är tillbaka i IFK Göteborg. Han blir ny assisterande tränare i klubben. – Det känns verkligen inspirerande, säger Nilsson till IFK Göteborgs sajt.

Igår kom nyheten att huvudtränare Jörgen Lennartsson och assisterande tränare Magnus Edlund fick sparken från IFK Göteborg efter flera svaga resultat. Alf Westerberg har tagit över ansvaret som huvudtränare och nu är det också klart vem som blir assisterande tränare. Det blir profilen och Blåvitt-ikonen Torbjörn Nilsson, som lämnade klubben för 31 år sedan. 

–  Jag ska inte säga att det är som att komma hem till mammas gata. Det är nya människor och nya lokaler och till och med en hybridplan. Men det känns väldigt inspirerande och något jag verkligen ser fram emot. Jag har sett ett flertal matcher den här säsongen och har ganska bra koll på laget och truppen, säger han till IFK Göteborgs sajt.

”Det klickar mellan dem”

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren är nöjd med rekryteringen.

–  En lösning vi känner oss oerhört bekväma med. ”Affe” har haft en lång sittning med Torbjörn och de båda känner att det klickar dem emellan, säger han.

Torbjörn Nilsson gjorde under åren 1974–1986 444 a-lagsmatcher och 329 mål för Blåvitt.

Sparkade tränare 2017

Visa

Jörgen Lennartsson, IFK Göteborg. Sparkad 18 juli. Ersättare: Alf Westerberg.

Peter Swärd, Kalmar FF. Sparkad 13 juni. Ersättare: Nanne Bergstrand.

Jan Jönsson, Halmstad BK. Sparkad 8 juni. Ersättare: Igor Krulj.

Pelle Olsson, AFC Eskilstuna. Sparkad 28 maj. Ersättare: Michael Jolley.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer