Foto: Bildbyrån

Tio positiva coronaprov i tysk toppfotboll

Uppdaterad
Publicerad

Tio av 1 724 utförda coronatester inom den tyska herrfotbollens två toppdivisioner har varit positiva.

I Bundesligalaget Köln, där flera fall har bekräftats, verkar dock inte smittan ha spridits ytterligare.

Tre av de sammanlagt tio positiva testerna var kända sedan tidigare och gällde Köln. I förra veckan testades där två spelare och en fysioterapeut positivt för coronaviruset.

Ingen av dem hade några symptom och farhågan var därför att ytterligare personer inom Bundesligaklubben skulle visa sig ha smittan. Men så var inte fallet utan resten av truppen har vid en andra testomgång lämnat negativa provsvar, meddelar fotbollsklubben. Trion som är smittade förblir i karantän i två veckor.

Ytterligare sju positiva prov har registrerats bland de 36 klubbarna i Bundesliga och Zweite Bundeliga.

De totalt 1 724 testerna har gjorts på både spelare och annan personal och är en viktig del i det protokoll som ska följas för att lagen ska kunna gå från träning i mindre grupper till att träna i grupp och slutligen få spela matcher. Spelarna ska testas kontinuerligt med några dagars intervall och bara de som testat negativt två gånger får delta.

Det är inte alla klubbar som har offentligtgjort sina resultat. En Stuttgart-spelare är satt i karantän efter att provsvaret inte var tydligt negativt, men inte heller positivt.

I Tyskland finns en förhoppning att kunna återuppta säsongen den 16 maj bakom stängda dörrar, om regeringen ger grönt ljus. Ett beslut väntas på onsdag. Om det sker blir Bundesliga den första toppligan i Europa som återupptas.

KLIPP: Kalou avstängd efter handskakningar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.