Jan Borils Tjeckien drar sig ur kommande Nations League-match. Foto: Jakub Gavlak/EPA/TT

Tjeckien drar sig ur Nations League-matchen mot Skottland

Uppdaterad
Publicerad

På måndag skulle Tjeckien ha tagit emot Skottland i Nations League.

Så blir det inte.

Det tjeckiska fotbollsförbundet har tagit beslutet att inte spela matchen.

Anledningen: Covid-19-situationen.

Tidigare i veckan sattes de tjeckiska landslagsspelarna Tomas Soucek och Patrik Schick i isolering efter att de varit i kontakt med en massör som testats positivt för coronaviruset. Dessa två spelare fick lämna truppen, redan innan gårdagens 3–1-seger mot Slovakien.

I går testades dessutom ytterligare en ledare i laget positivt för covid-19.

Corona och idrott

Nu har det tjeckiska fotbollsförbundet, efter att flera tjeckiska klubbledare meddelat att de ville ha hem sina spelare, beslutat att de ställer in matchen mot Skottland.

”Landslaget kommer inte att spela mot Skottland på måndag efter ett beslut från representanter och den nuvarande situationen med covid-19. Landslaget avslutar de nuvarande förberedelserna omedelbart efter segern mot Slovakien”, skrev förbundet i en tweet under natten mot lördagen.

– Det finns en rädsla för att coronaviruset skulle kunna spridas ytterligare i laget, säger landslagets talesman Michal Jurman, enligt den tjeckiska sajten sport.cz.

Det har ännu inte kommit något beslut från det europeiska fotbollsförbundet (Uefa) vad som nu händer, men i reglementet som upprättades inför Nations League står det att ett lag som är ansvarigt för att en match inte genomförs kommer att bedömas ha lämnat återbud och därmed förlora matchen med 0–3.

Om ett lag har färre än 13 tillgängliga spelare får matchen skjutas upp, men eftersom det i detta läge inte verkar som att spelarna har varit otillgängliga ses det enligt flera utländska medier som ett föga troligt alternativ.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet