Tjeckiske landslagsspelaren Josef Sural förolyckades i en busskrasch. Foto: TT

Tjeckisk landslagsspelare död i minibussolycka: ”Föraren somnade”

Uppdaterad
Publicerad

En tragedi skakar turkisk och tjeckisk fotboll. På väg hem från en bortamatch kraschade en minibuss med spelare från Alanyaspor och den tjeckiske landslagsspelaren Josef Sural omkom, skriver Reuters.

Sural hade svåra skador och dödförklarades tidigt under måndagsmorgonen på Anadolu-sjukhuset, skriver tjeckiska Idnes.

Sju spelare hade hyrt en minibuss, resten av laget åkte i den stora spelarbussen, och kraschade så att den voltade fem kilometer från hemorten, semesterparadiset Alanya. Enligt klubbens ordförande hade föraren somnat. En reservförare fanns också på minibussen. Även han ska ha sovit.

– Trots att det fanns två förare på bussen inträffade kraschen. Enligt polischefen berodde det på att bägge sov, säger Hasan Cavusoglu enligt Alanyaspors Twitterkonto. 

Hade spelat bortamatch mot Kayserispor

Alanyaspor hade spelat 1-1 borta mot Kayserispor under söndagen och var på väg hem när bussen råkade ut för olyckan. Sex andra personer skadades och fördes till sjukhus.

Sural, som blev 28 år, var med i 20 A-landskamper för Tjeckien och spelade så sent som i höstas i Nations League. Sural spelade för tjeckiska klubbar ända fram till den 15 januari i år då han värvades till Alanyaspor. Det blev nio matcher i klubben.

Alanyaspor ligger femma i den turkiska ligan.

Det turkiska fotbollsförbundet meddelar att alla ligamatcher den här veckan kommer att föregås av en tyst minut.

Sural sörjs i första hand av sin fru och två små döttrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.