Tobias Sana. Foto: Bildbyrån.

Tobias Sana och IFK Göteborg överens – bryter

Uppdaterad
Publicerad

Tobias Sana och IFK Göteborg är till slut överens.

Kontraktet bryts och spelaren är fri att skriva på för en ny klubb.

”Vi har under en tid haft en dialog i syfte att hitta en gemensam lösning på den situation som har varit och vi har nu landat i att gå skilda vägar”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

I våras uppstod det en konflikt mellan Tobias Sana och IFK Göteborg. Enligt uppgifter bråkade Sana med tränaren Mikael Stahre i pausvilan i en match mot Kalmar. Det ledde till att mittfältsstjärnan sparkades då han ansetts bryta mot klubbens värdegrund om  ”kamratligt och professionellt uppförande”.

Fram till i dag har 33-åringen dock stått under kontrakt med den allsvenskan storklubben, men nu meddelar Göteborg att de nått en överenskommelse.

Enligt uppgifter till Aftonbladet löste klubben ut Sana för ett ”mindre antal” månadslöner.

”IFK Göteborg och Tobias har ingått en ömsesidig överenskommelse innebärande att Tobias kontrakt med klubben har avslutats den 15 juli 2022 och att Tobias är fri att gå till en ny klubb.”, skriver klubben.

Sana har spelat i totalt åtta säsonger i IFK Göteborg som han återvände till från danska Århus sommaren 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.