Foto: Bildbyrån

Tommy Svensson: ”Han betydde väldigt mycket för svensk fotboll”

Uppdaterad
Publicerad

Lars-Åke Lagrell, tidigare ordförande i Svenska Fotbollförbundet, har gått bort.
Tommy Svensson var förbundskapten under samma period och minns sin vän.
– Han var en väldigt duktig och engagerad ledare, säger han till SVT Sport.

Lars-Åke Lagrell var ordförande i Svenska Fotbollförbundet mellan åren 1991 och 2011. Tommy Svensson var förbundskapten för herrlandslaget från 1991 till 1997 och jobbade nära med Lagrell.

– Han jobbade väldigt hårt, i början på min tid så var det inte mobilen som var aktuell utan det var fax. Det dök upp fax mitt i natten hemma, för han satt och jobbade dygnet runt. Så han jobbade väldigt mycket och var väldigt kunnig, säger han till SVT Sport.

Lars-Åke Lagrell och Tommy Svensson var båda med när Sverige tog VM-brons 1994.

– Han var med under den tiden när de stora framgångarna kom och sen har det vuxit enormt. Så han var med och grundlade de framgångarna, säger Tommy Svensson och fortsätter:

– Han gjorde väldigt stor nytta för svensk fotboll. Han var väldigt engagerad, ivrig och duktig, så han betydde väldigt mycket för svensk fotboll.

KLIPP: Så var Lars-Åke Lagrells karriär i Svenska Fotbollförbundet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lars-Åke Lagrell var ordförande i Svenska Fotbollförbundet mellan åren 1991 och 2011, innan dess var han generalsekreterare i elva år. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer